BILVERKSTAD

 

BILVERKSTAD

Service & Besiktning

En bil behöver kontinuerligt underhåll. Därför behöver bilen ibland få service i form av t.ex. oljebyte, underhållsservie och årsservice . Vi har även rättigheter att fylla i digitala serviceböcker t.ex. Mercedes, BMW, Audi, VW, Skoda, Mazda och Ford. Börjar det bli dags för besiktning av din bil? Kom till oss före på besiktningsservice. Vi kollar genom din bil så att allt är i skick samt servar om så behövs. Vi kan också föra din bil till besiktning om du önskar.

Reparationer

Ibland behöver din bil reparation. Då kan du vända dig till oss. Vi utför rätt reparation vid rätt tidpunkt. Detta blir mest kostnadseffektivt för dig som kund.

Reservdelsförsäljning

Hos oss kan du köpa reservdelar till din bil oavsett märke. Du är välkommen att kontakta oss för att i detalj diskutera hur vi kan hjälpa dig och din bil.

Kamremsbyten

Hur ofta kamremmen ska bytas skiljer från bilmodell till bilmodell. I servicehandboken står oftast en rekommendation på när kamremmen ska bytas. Dock ska man inte förlita sig för mycket på detta utan kontrollera med jämna mellanrum att kamremmen är i skick och inte blivit föråldrad. Vi kan titta till din kamrem vid service samt byta ut den om det så behövs.

Om kamremmen drivs med vattenpumpen är det skäl att även byta den vid ett kamremsbyte.  

Luftkonditioneringsservice

Ett AC system behöver regelbunden service för att fungera effektivt. Även om din AC fungerar så ger en AC-service ökad livslängd på systemet samt att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden.

Eget bilmåleri

Vi har även ett eget bilmåleri där vi kan utföra större och mindre lackarbeten. Målning av hela bilar eller mindre delar till bilen är inget bekymmer för oss.

Rengöring av dieselpartikelfilter

Dagens dieseldrivna bilar är idag utrustade med dieselpartikelfilter. Detta filter fångar upp luftförorenande gaser från bilens motor. Med tiden kommer filtret att bli fullt med sot, då behövs en rengöring av dieselpartikelfiltret. Kom ihåg att kontinuerligt utföra rengöring av filtret.

Diagnos & Felsökning

Krånglar din bil? Eller lyser en lampa som du behöver hjälp med? Vi hjälper dig med felsökning med hjälp av diagnosutrustning. Innan vi utför några reparationer kommer du få ett kostnadsförslag att ta ställning till. Ring vår bokning så berättar vi mer.  

Vindrutebyten & Stenskottsreparationer

Höj säkerheten på din bil genom att byta ut en skadad vindruta. Fråga efter kostnadsförslag till din bil eller om du har glasförsäkring betalar du bara självrisken som varierar på vilken försäkring du har. Vi hjälper dig med att göra skadeanmälan till försäkringsbolaget. Tänk på att en skadad vindruta kan vara orsak till distraktion i trafiken och ger försämrad sikt, även hållbarheten är försämrad vid eventuell viltdjurskrock .

Vi reparerar även stenskott som inte är större än t.ex ett 2€ mynt.

Däckarbeten

Vi hjälper dig med dina däck på bilen. Vi utför byte av däcken på din bil till sommar och vintersäsongen. Har du inget plats att förvara däcken på, sköter vi även om förvaringen av dem.

Vi säljer även nya däck och monterar dem.

Fyrhjulsinställningar

Vi utför hjulinställningar på samtliga bilmärken. En hjulinställning kan behövas om dina däck är slitna, ratten är sned då du kör rakt fram eller om bilen är orolig på vägen och söker spår, eller om delar i framvagn / bakvagn t.ex. kulleder,bussningar och styrleder blivit bytta. Att ha rätt hjulinställningar ökar livslängden på däck samt ger bättre och säkrare körning.

Servicemaskin för automatväxellåda

Förläng livstiden på din automatväxellåda! Med hjälp av den nya servicemaskinen för automatväxellådor kan vi spola ur och få en oljeutrymmesrengöring och byta 100% av oljan. Fråga pris för din bil!

Webasto reparationer

Vi utför reparationer och installation av Webasto,  Eberspächer och Hydronic.